Какво не трябва да яде кучето?

Според специалистите, домашната храна за кучета не трябва да съдържа храни, които причиняват храносмилателни проблеми или са токсични за кучето. Струва си да се отбележи, че в нашата, човешка диета наистина има много такива продукти.

Ето някои продукти, които не се препоръчват за хранене както на малки, така и на възрастни кучета. Например, варени картофи, овесени ядки, свинско под всякаква форма, пилешки и други варени кости. Също така не бива да се дава са грозде, стафиди, ядки, елда, лук, чесън, цитрусови плодове, тесто с мая, гъби, мазни салати и гарнитури.

Има храни, които са особено опасни за нашия домашен любимец. Така например, лук и чесън могат да причинят диария и повръщане при кучето, авокадото пък може да доведе направо до смърт на животното. Същото важи и за сладкиши, особено шоколад (отравяне с шоколад е възможно дори при малки количества). Всички подобни грешки в храненето могат да доведат до опасни заболявания и дори смърт на вашето куче.

Домашна храна за кучета

Домашната кучешка храна, приготвена само за кучето, разбира се, може да замени готовата храна. Това обаче изисква подходящи знания и умения. Ако не можем да приготвим храна за животното, което съдържа точното количество протеини, въглехидрати, мазнини, витамини и микроелементи, трябва да се откажем от това начинание. В този случай най-добрият вариант би бил да поднесем на кучето готова храна, подходяща за неговата порода, възраст и специални нужди.
Искате ли да храните кучето си както с домашна храна, така и с готова храна?

Дори в този случай са необходими определени познания. В противен случай може да се окаже, че то получава твърде много протеини или мазнини в дневния баланс и това след известно време ще се отрази на здравето и теглото му. За да разгледате най-подходящите храни за кучета посетете HranaZaKucheta.bg! Там ще откриете най-различни висококачествени фуражи.