Защо всички полудяха по храната без глутен?

Понякога в света се появяват нови течения и актуални модели на поведение – внезапно. Те стават популярни толкова бързо, че с носталгия, два дни по-късно, си спомняте „миналото“, когато поредната идея на някого все още не е била модерна. Е, за щастие не всички актуални течения са толкова безполезни, на пръв поглед или пък са чудо за три дни. Манията по храните без глутен, например, завладя света и продължава да трупа последователи. В следващите няколко изречения от днешната ни публикация ще се заемем да изясним въпроса – защо всички полудяха по храните без глутен (научи повече).

Може би отговори трябва да потърсим в самия виновник, който избягват вече мнозина – глутена. Какво ви е направил той, хора и защо преди не ви правеше впечатление, а сега бягате от него по всевъзможни начини? Е, за това също си има логично обяснение. Глутенът поначало е протеин, който се намира в пшеницата и нейните разновидности (гриз, лимец и т.н). Пшеницата обаче винаги е намирала своето приложение, както продължава да го намира и днес, в изработката на всякакви тестени изделия, шоколади, солети, крекери и т.н. Причината хората да започнат да отбягват наличието на глутен в храните е скрита в лошите и неподозирани последствия. Изглежда все повече глутен започнаха да употребяват в хранителната индустрия и това доведе до вълна от потребители с непоносимост на глутена. Но дори и това не е достатъчна причина така драстично клиентите да започнат да купуват храни без глутен.

Изглежда истината е малко по-различна и тя се свежда до разкритията около това колко трудноразградим е този пшеничен протеин. Това от своя страна създава огромни проблеми на потребителите. Затова една голяма част от тях чисто и просто се ориентира към консумацията на храни без глутен от lifestore.bg.

Lifestore, от своя страна, е био магазин, където всички продукти са без глутен, а вие можете да пазарувате по всяко време от вкъщи. Онлайн платформата предлага много категории, както с храни без глутен, така и с напитки, хранителни добавки, потреби за вас под формата на козметика и полезни такива за дома. Не пропускайте сами да се потопите в този нов и модерен свят на храните без глутен, още сега на lifestore.bg.