Нагръдник за куче – какво трябва да знаете за този аксесоар

Нагръдник за куче – какво трябва да знаете за този аксесоар

Ако имате куче, или тепърва ви предстои да гледате такова, то трябва да се много запознат освен с хранителните му навици, но и с разходките. За разходките, едно от основните неща е изборът на нашийник или нагръдник за куче.

Повечето хора избират нашийник, защото се поставя и сваля изключително лесно и кучето ленсо свиква с него, без да му е дискомфортно. При нашийника, както става ясно и от името, тежестта пада върху шията на врата. Ако вашето куче се дърпа прекалено много по време на разходки този аксесоар не е подходящ, тъй като може да се получи освен дискомфорт, но и наранявания.

Нагръдник за куче – какво трябва да знаете за този аксесоар

Какво трябва да знаем за нагръдниците

Нагръдникът за куче е един изключителен аксесоар, особено за кучетата, които се дърпат или са предразположени към проблеми с опорно-двигателния апарат. За нагръдника трябва да знаете, че той измества тежестта от врата към гърба на кучето, а това води до по-голяма опора и следоватено по-голям контрол и безопасност по време на разходките. Внимавайте обаче ако го използвате на куче с дълга козина, за да не се получи заплитане, което води до дискомфорт.

Има някои малки породи като пекинези, мопсове, английски и френски булдог, които са предразположени генетично към проблеми. За тях нагръдникът е дори най-добрата опция. Независимо от породата и размера на вашето куче – закупуването на нагръдник е много добър избор. Особено подходящ е за кучета, които се дърпат прекомерно по време на разходка. Това ще намали натиска от врата им, ще спре задавянията им, ще бъде по-безопасно и ще осигури на стопанина повече контрол.

Ако се чудите от къде да се сдобиете с качествен кучешки нагръдник и при това на добра цена, то ние ви препоръчваме онлан зоомагазинът Opashka.com. Очаква ви голям избор от материи, различни цветове, размери и разбира се, високо качество на всеки артикул. Освен това, тези аксесоари се предлагат и на повече от достъпни цени, а в момента дори има и намаление на избрани продукти с до 30% от редовната цена, което си е повече от добра оферта.
Може да разгледате предложенията им и да се възползвате от промоционалната оферта.

Имайте предвид, че доставките се извършват чрез куриерска фирма Спиди, CVC и Еконт на територията цяла България до вратата на клиента или до офис на куриера. За поръчки над 150 лева доставката до точен адрес е напълно безплатна. Ако стойността на поръчката е под тази сума, доставката до вашия адрес ще ви струва минимална сума в лева.