Какво не знаем за Lovato Gas и газовите инжекциони?

Lovato Gas е един от лидерите на световния пазар в областта на газовите уредби. Създадена е във Виченца през 1958 г и до днес следва линията на приемственост и иновации, като факта, че повече от 5 милиона коли по цял свят ползват именно тази марка газови инжекциони говори достатъчно красноречиво. Къде и на каква цена можете да намерите автомобилни газови уредби и инжекциони от официален представител можете да прочетете тук.

Известен факт е, че газовият инжекцион представлява трето поколение газова уредба и е предназначен за съвременни модерни автомобили, при които основно внимание е обърнато на горивната система с цел повишаване на мощността. Устройството на газовия инжекцион разчита на микропроцесорна система за прецизно управление дозировката и разпръскване на газовото гориво. Обществена тайна е, че почти 80 % от неизправностите в горивната система на дизеловите и бензинови двигатели е нискокачественото гориво. Научно и емпирично е доказано, че използването на газ като задвижващо гориво удължава експлоатационния живот на двигателя, запазвайки мощностните му показатели. Именно поради тази причина газовият инжекцион е ползван като своеобразен автомобилен тунинг. Най-важният елемент в устройството на АГУ и в частност на инжекциона е мултиклапана, проектиран и разработен от Lovato Gas, който и до днес намира широко приложение и е обект на разработки и подобрения. Мултиклапанът, или известен още като сонда, има тристепенно ниво на защита(електрическо, механично и термично). Монтира се в глъдината на газовата бутилка и отговаря за безпроблемното подаване на газ. Непрекъснатите лабораторни и практически тестове доказват, че използването на газови инжекциони от ново поколение не крие никакви рискове, противно на някои немотивирани слухове в публичното пространство.
Какво не знаем за Lovato Gas и газовите инжекциони ?
Разбира се, газовите уредби винаги ще имат своите противници и привърженици, но чисто научните факти показват следното. С газов инжекцион средномесечният ви разход за гориво ще намалее с до 55-60 %. Използването му далече не е опасно, а точно обратното- шофирането на газ е единствената екологична алтернатива в момента. Изискванията за екологичност са ратифицирани в законов рамков догор за ЕС и първата глоба за България по отношение на високите нива на замърсявания.
С монтирането на газов инжекцион на автомобила си тунинговате превозното средство в съответствие със световната тенденция за екологичност. От друга страна, икономиите, които правите с горивните разходи, превръщат газовият инжекцион в самоизплащаща се инвестиция за изключителни кратък период от време.